A lévai kórház fél év után ismét megnyitja az oltóközpontját

2023. október 4. - 21:48 | Régió

A lévai Agel Kórház pénteken (október 6.) új vakcinával kezd el oltani a Covid-19 megbetegedés ellen.

A lévai kórház fél év után ismét megnyitja az oltóközpontját
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az oltásra 12 éves kortól lehet jelentkezni. Kiskorúak esetében a védőoltás felvétele csak a törvényes képviselő jelenlétében lehetséges. A Comirnaty Omicron XBB.1.5 vakcina áll rendelkezésre - tájékoztatott a kórház vezetősége.

A kórház fél éves szünet után nyitja meg az oltóközpontot, amelyet az oltás iránt érdeklődők hiánya miatt idén áprilisban ideiglenesen bezártak. Az oltást a D pavilonban, a gyermekgyógyászati és endokrinológiai rendelőintézet helyiségeiben is végzik majd 8.00 és 12.00 óra között - erősítette meg Katarína Strošková, a lévai kórház gyermekgyógyászati-neonatológiai osztályának és oltóközpontjának főnővére.

Az oltáshoz szükség van a személyi igazolványra, az egészségbiztosítási kártyára és a korábbi oltásokra vonatkozó információkra. Az oltási formanyomtatványok a lévai kórház honlapján is elérhetők. A nyomtatványokat előre kitöltve is el lehet hozni. A vakcinát az utolsó oltás után legalább 3 hónappal lehet beadni. Az oltásra a telefonos ügyfélszolgálatnál, a portal.agel.sk weboldal vizsgálat rovatán keresztül vagy a www.nczisk.sk portálon lehet jelentkezni.

TASR