Leváltják Holényit, újabb politikai földrengés Nagymegyeren!

2022. október 30. - 03:08 | Régió

Soóky Marián nyerte a polgármester-válastást Nagymegyeren, aki a függetlenként induló nagymegyeri MKP-platform jelöltje volt, mostanáig pedig megyei képviselő is a Nagyszombat megyei önkormányzatban.

Leváltják Holényit, újabb politikai földrengés Nagymegyeren!
Holényi Gergő (Archív felvétel - Cséfalvay Á. András)

Nem hivatalos információink szerint Soóky Mariánra 1212-en adták le voksukat, ami csaknem annyi, mint amennyit négy évvel ezelőtt Holényi Gergő kapott, és épphogy több, mint amennyit ugyanakkor Pongrácz Kálmán.

A második helyen a polgármester-jelöltek között nem kis meglepetésre Lojkovič Sámuel végzett, aki korábban már 21 éven keresztül vezette polgármesterként a várost. Rá 840-en adták le voksukat, ami alig kevesebb, mint 2018-ban (906), amikor harmadik lett.

A sorban harmadik lett Kórósi Zalán, aki végül a várakozásokkal szemben meglehetősen gyengén szerepelt, és mindössze 694-en szavaztak rá. Alig maradt el tőle az eddigi polgármester, Holényi Gergő, aki pedig szavazóinak felét elvesztette az elmúlt négy év alatt. Most 614-en karikázták az ő nevét, 50-en pedig Vajai Györgyét, a nagymegyeri városháza korábbi hivatalvezetőjéét.

A képviselő-testületbe az eddigi részeredmények szerint viszont nem lesz többsége az MKP-s "függetleneknek", és a testület harmada lecserélődhet. Az előzetes információink szerint az eddigi képviselők közül Lapos Ildikó (független) alpolgármester, Pongrácz Kálmán (MKP), Néveri Sándor (MKP), Nagy Károly (MKP), Hodosi Tibor (független), Balázs Péter (független), Sobek Darina (független), Varga Albin (független) és Sziszák József (független) kerülhet be, rajtuk kívül pedig Kórósi Zalán (független), aki a polgármesteri cím egyik esélyese is volt, valamint Csémi István (független), Estergajoš Mária (független) és Vörös Zsuzsanna (független). Ez persze nem a hivatalos végeredmény.

Soóky Marián a Facebookon mondott köszönetet a következő szavakkal: "Köszönöm szépen a rám leadott minden egyes szavazatot. Igyekszem megszolgálni, és úgy dolgozni, hogy sokszorosan szolgáljam meg a belém fektetett bizalmat. Gratulálok a megválasztott képviselőknek. Munka lesz temérdek, aki valóban a városért kíván dolgozni, megtalálhatja a módját. A megválasztott képviselőkkel együttműködve azon leszek, hogy tiszta lapot nyissunk a város krónikájában. Köszönöm, és a következő négy év jelmondata továbbra is: Közösen többre megyünk!"

(SzT)