Levelet kaptak a börtönből, gyermekeik egyik gyilkosától Kuciak és Kušnírová szülei!

Szerdán levelet kapott a börtönből Ján Kuciak édesapja és Martina Kušnírová édesanyja. A Joj TV információi szerint az újságíró és kedvese meggyilkolásának egyik gyanúsítottja írta. 

Levelet kaptak a börtönből, gyermekeik egyik gyilkosától Kuciak és Kušnírová szülei!
Archív felvétel - Cséfalvay Á. András

"Azt írja, hogy bocsánatot kér... Sokkot kaptam, remegtek a kezeim, fel sem fogtam, amit ír"

- reagált Zlatica Kušnírová. Elárulta, hogy amikor megérkezett a levél, egyedül volt otthon, épp főzött.

A család nem árulta el, ki a feladó, nem szeretnék nyilvánosságra hozni, csak ha a másik fél is beleegyezik.

Az újságíró és kedvese meggyilkolásával három férfit gyanúsítanak, közülük a közvetítőként ismert Andruskó Zoltán és Miroslav Marček az, aki együttműködik a rendőrséggel - utóbbi nemrégiben elismerte, hogy ő lőtte le a fiatalokat. A harmadik gyanúsított Szabó Tamás, eredetileg rá gyanadodtak lövészként. Nem tudni, melyikük volt.

Zlatica Kušnírová elmondta, hogy a levélben azt írja, ha vissza tudná forgatni az idő kerekét, nem így cselekedne.

Ján Kuciak édesapja, Jozef úgy véli, hogy ha az illető igazán szeretne, akkor nyilvánosan is bocsánatot kérne. Egyikük sem tudta megmondani, miért pont most érkezhetett ez a levél, és kétségbe vonják azt, hogy ami benne áll, az őszinte.

"Én ezt nem fogadom el, azt nem lehet megbocsátani, hogy megöl két embert" - jegyezte meg Jana Kuciaková, az újságíró édesanyja. 

Zlatica Kušnírová is úgy véli, nehéz megmondani, hogy ezzel valóban bocsánatot akar kérni az illető vagy csak a büntetését szeretné csökkenteni.

"Mondhatom kifelé, hogy igen, megbocsátok, de belül nem..." - fogalmazott.

Februárban volt egy éve, hogy a fiatal párt meggyilkolták. Tavaly májusban házasodtak volna össze. Szüleik az esküvő helyett temetésre készülhettek. Azon a napon viszont Gregorovce községben, ahonnan Martina származott, emlékkoncertet szerveztek. Idén sem tesznek másképp.

(Noviny.sk)