HUF: 357.63 Ft

CZK: 26.42 Kč

6 °C

3 °C

2020. 12. 04. péntek

Barbara, Barbora

Reneszánszát éli a családfakutatás
szeptember 9., 16:56
Reneszánszát éli a családfakutatás

VÁGSELLYE - Az egyén és a család sorsa a levéltári dokumentumok tükrében címmel kiállítással egybekötött nemzetközi konferenciát rendeztek a városban.

február 19., 18:50
"Velem van az egész történelem“

Miloš Momko 1985-ben született Párkányban. Szülővárosa magyar tannyelvű gimnáziumában érettségizett. Tavaly nyáron fejezte be tanulmányait a Komenský Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Frissdiplomás levéltárosként a somorjai székhelyű Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársa. Vele beszélgetünk.

december 9., 19:31
Levéltárosok párbeszéde

KOMÁROM – December 4-én a városi levéltár új épületében szlovák–magyar megbeszélést tartottak a határ menti levéltárak közötti együttműködés lehetőségeiről.

december 6., 14:30
Eszmecsere a levéltárügy fejlesztéséről

December 4-én Rév-Komáromban, a városi levéltár új épületében szlovák—magyar megbeszélést tartottak a határ menti levéltárak közötti együttműködés lehetőségeiről.

szeptember 13., 17:10
Lesz magyar–szlovák mikrofilmcsere-egyezmény?

Vágsellyén tárgyalt Gecsényi Lajos, a Magyar Országos Levéltár főigazgatója, illetve Peter Kartous, a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma Levéltári Igazgatóságának vezetője.

szeptember 11., 19:37
Levéltárosok nemzetközi tanácskozása

Vágsellye. Regionális kulturális örökségünk a Csallóközben és a Mátyusföldön címmel csütörtökön nemzetközi konferenciát rendeztek a vágsellyei levéltár felújított épületének új konferenciatermében.

Napi friss
Időjárás
POZSONY időjárás DUNASZERDAHELY időjárás KOMÁROM időjárás Párkány időjárás