Levetkőzve akart bejutni a nagymegyeri iskolába a szemmel láthatóan drogos férfi

2020. június 19. - 12:16 | Régió

Rongálással gyanúsítja a rendőrség azt a férfit, aki csütörtök délután betörte a nagymegyeri J. A. Komenský Alapiskola ablakát, majd be akart jutni az intézménybe.

Levetkőzve akart bejutni a nagymegyeri iskolába a szemmel láthatóan drogos férfi
Fotók: Paraméter

Pontosan egy héttel a vrútky-i alapiskolában történt ámokfutás után keltett riadalmat Nagymegyeren egy férfi, aki önkívületi állapotban randalírozott a helyi szlovák tannyelvű alapiskolánál.

Az incidensről portálunk is hírt adott, pénteken pedig Martina Kredatusová nyújtott szerkesztőségünknek hivatalos tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

"A rendőrség bejelentést kapott a 158-as segélyhívón, miszerint valaki betörte a nagymegyeri alapiskola ablakát és a bejáraton keresztül be akar jutni az épületbe. A rendőrőrs járőrei négy percen belül a helyszínen voltak, és a bezárt bejáratnál megtalálták a meztelen felsőtestű férfit, aki az ajtón dörömbölt. A 44 éves helyi férfi nyilvánvalóan kábítószer hatása alatt volt, a rendőrök rögtön elfogták és előállították őt" - közölte a Paraméterrel a rendőrségi szóvivő.

Az eset csütörtökön 15:50 körül történt, amikor az intézményben csak négy személy tartózkodott. Tudomásunk szerint közülük többen - tartva a támadótól - bezárkóztak az iskola egyik osztálytermébe.

Az incidens során senki nem sérült meg, a rendőrség pedig garázdaság és rongálás miatt indított büntetőeljárást. Az elkövető jelenleg is rendőrségi őrizetben van, és drogtesztet is elvégeztek rajta.

(db)