Lewandowski biztosra veszi, ki lesz az aranylabdás

2022. december 25. - 13:58 | Sport

Robert Lewandowski szerint egész biztosan kijelenthető, hogy az argentin labdarúgó-válogatottat múlt vasárnap világbajnoki címig vezető Lionel Messi kapja ebben az idényben az Aranylabdát.

Lewandowski biztosra veszi, ki lesz az aranylabdás
Robert Lewandowski (Fotó: TASR/AP)

Az FC Barcelona lengyel csatára - aki 2020-ban és 2021-ben is megelőzte a dél-amerikai játékost a FIFA Év játékosa szavazásán - a spanyol Mundo Deportivo című napilapnak azt mondta, ebben az idényben a világbajnokság kell, hogy döntsön a szezon legjobbjáról, a tornán pedig Messi feltette a koronát pályafutására, és az utolsó hiányzó trófeát is megszerezte.

Amennyiben Lewandowskinak igaza lesz, akkor a korábban a Barcelonát, jelenleg a Paris Saint-Germaint erősítő Messi 2023-ban karrierje során nyolcadszor is elnyeri a futball legnagyobb egyéni elismerését.

A 34 éves Lewandowski saját jövőjével kapcsolatban megjegyezte, nem tudja, játszik-e még valaha világbajnokságon, egyelőre arra koncentrál, hogy a lengyel válogatottal - amely Katarban a 16 között búcsúzott Franciaországgal szemben - ott legyen a 2024-es németországi Európa-bajnokságon.


MTI