Lewandowski: valami meghalt bennem

2022. június 7. - 11:01 | Sport

A Bayern München labdarúgócsapatától elvágyódó Robert Lewandowski szerint "valami meghalt benne" eddigi klubjával kapcsolatban.

Lewandowski: valami meghalt bennem
Robert Lewandowski (Fotó: TASR/AP)

A lengyel válogatott csatár hazája egyik lapjában úgy fogalmazott, azért akar távozni a bajor sztárcsapattól, mert "új érzésekre van szüksége".

"Valami meghalt bennem. El akarom hagyni a Bayernt. Remélem, megtaláljuk a mindkét félnek megfelelő megoldást. Azon klubok listája, amelyek érdeklődnek, nem túl hosszú. Sok szó esik egy konkrét csapatról, nem is vettem más ajánlatot fontolóra" - fogalmazott Lewandowski.

A 33 éves támadót az elmúlt hetekben az FC Barcelonával hozták leggyakrabban hírbe, így mostani nyilatkozata arra utal, hogy a katalánoknál szeretné folytatni pályafutást.

Lewandowski müncheni szerződéséből még egy év van hátra, a 130-szoros válogatott futballista a Bayernben 374 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Számos egyéni elismerése mellett - többek között 2020-ban az év játékosának választották - nyolcszor nyert Bundesligát a bajorokkal - és további kettőt a Dortmunddal -, egyszer pedig a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott.


MTI