Lezárták Dunaszerdahely legnagyobb körforgalmát, sokan figyelmen kívül hagyják az elterelő táblákat

Csütörtökön (július 20.) a kora reggeli órákban minden irányból lezárták Dunaszerdahely legforgalmasabb és legnagyobb körforgalmát.

Lezárták Dunaszerdahely legnagyobb körforgalmát, sokan figyelmen kívül hagyják az elterelő táblákat
Fotók: Cséfalvay András

Csallóköz központjának legfrekventáltabb kereszteződésében felújítási munkálatokat végeznek, minden irányban kivezető sávokat hoznak létre, hogy meggyorsítsák a személy- és tehergépkocsik haladását Galánta, Bős és Komárom irányába.

A körforgalmat csütörtökön a kora reggeli órákban lezárták. A városban kialakult torlódás egyelőre nem elviselhetetlen mértékű, de sok – főleg külföldi – kamion figyelmen kívül hagyja a Dunaszerdahelyen kívül elhelyezett elterelő táblákat, és behajtanak a városba, ahol aztán a körforgalomnál döbbennek rá, hogy zsákutcába kerültek, és kénytelenek megfordulni.

A teherforgalmat a városon kívülre terelik, vagyis Csallóközkürt és Nagyudvarnok felé irányítják, Nagyabonyból pedig közvetlenül a 63-as útra terelik a kamionokat. A Galánta irányából érkező teherautókat már Pozsonyeperjes és Dunatőkés között Vámosfalu irányába irányítják a kihelyezett ideiglenes táblák.

A Kondé püspök utcában jelentősen megnövekedett a forgalom, de dugó egyelőre nem alakul ki, a református templomnál ugyanis csak jobbra lehet térni.

A Jilemnicky utcán és a Zöldfa utcán viszont már a délelőtti órákban is nagy a forgalom: kamionok és buszok is áthaladnak, amelyek korábban nem ezen az útvonalon közlekedtek.

A dunaszerdahelyi Fő utca és a Galántai út metszéspontjában található kereszteződés teljes lezárása várhatóan 3-4 hétig tart. Ezután egy-egy irányból már megnyitják a körforgalmat – miközben tovább folyik a munka. Becslések szerint a Csallóközi Vásár (szeptember 21.) idejére készül el az új, immár négy külön letérősávval rendelkező körforgalom.

(para)