Lezárták a kolumbiai belügyi tárca épületét az egyik miniszterhelyettes fertőzöttsége miatt

2020. június 26. - 07:12 | Külföld

A kolumbiai fővárosban, Bogotában lezárták a belügyminisztérium épületét, miután a tárca egyik miniszterhelyettese koronavírus-fertőzöttnek bizonyult.

Daniel Palacios csütörtökön Twitter-bejegyzésben maga számolt be arról, hogy megfertőződött az ország északi részén található Barranquilla városban tett utazása során, hazaérkezése utáni tesztje pozitív lett, s emiatt lakóhelyi elkülönítésre kényszerült.

A Karib-tenger partjának közelében fekvő városban, amely Atlántico megye székhelye, rendkívül magas a fertőzöttek száma, ezen a helyen a miniszterhelyettes állítólag védőmaszk nélkül vett részt a programjain. Palacios ezután a fővárosban, Bogotában még találkozott miniszterekkel és a városi rendőrfőnökkel is - nem tudni, hogy őket megtámadta-e a kórokozó.

A minisztérium épületét a járvány további terjedésének megakadályozása érdekében lezárták, fertőtlenítik a helyiségeket. Az intézmény összes dolgozóját otthoni távmunkára irányították.

Kolumbiában május 20-án a kormány bejelentette, hogy megfertőződött az államfői hivatal biztonsági szolgálatának egyik tagja, akárcsak az elnöki testőrgárda tizenhárom katonája.

A kolumbiai egészségügyi minisztérium jelentése szerint szerdáig 77 113 volt az igazolt fertőzöttek száma az országban, 2491 ember halt bele a betegségbe.


(MTI)

Címkék: koronavírus, Kolumbia