Lezárták a medvei hidat

Amint arról már korábban is beszámoltunk, kedden délelőtt 10 órakor felújítási munkálatok miatt lezárták a Medve és Vámosszabadi közti hidat.

A tervek szerint a híd október 14-ig lesz teljesen lezárva. A feloldás időpontja azonban változhat, ez ugyanis nagyban függ az időjárási körülményektől és a munka menetétől is.

Az érintett útszakasz a Medve előtti kamionparkolótól egészen a szlovák–magyar határig van lezárva.

A javítás miatt az összes motorgépjármű számára teljes útzár van érvényben minkét forgalmi sávban. A gyalogosok és a kerékpárosok továbbra is átkelhetnek a hídon, erre pedig a magyar határszakasz felé haladva a híd jobb oldalán van lehetőség.

Azok, akik személygépkocsival járnak a Csallóközből Győrbe dolgozni, nehéz helyzetbe kerültek. A helyszínen riporterünk egy szapi férfivel beszélt, aki azt tervezi, hogy reggelente Medvén leparkol, majd a híd túloldalán, a régi vámépületnél hagyott másik autójával jár majd Győrbe - vissza pedig ugyanígy. Ez egyelőre valóban lehetséges, Magyarország irányából egészen a híd előtti régi vámépületig el lehet jönni autóval, csak ott van szalaggal lezárva az út. Valószínűleg többen is alkalmazzák ezt a "módszert", a kedd délelőtti órákban is több szlovákiai gépkocsi parkolt az épületnél.

Ahogy lezárták a hidat, a munka azonnal elkezdődött.

Egy szakaszon felszedik az aszfaltot, és csak ezután fogják megtudni, milyen mértékben károsodott az aszfalt alatt egy pontban teljesen szétmálló betonréteg, ami a lezárás előtt így nézett ki:

Annak ellenére, hogy a környéken több helyen is táblákkal tüntették fel a híd lezárását, néhány, főleg külföldi kamion és személyautó még rátévedt a lezárt szakaszra - nekik vissza kellett fordulniuk. 

Nagymegyeren még nem mindegyik tábla jelzi a lezárást, de a városból kifelé haladva már jól látható a figyelmeztetés.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatott azokról az útvonalakról, amelyeken eljuthat Magyarországra, vagy Magyarországról Szlovákiába az, aki eddig a medvei-vámosszabadi határátkelőt használta: 

- Pozsonyban a 2-es úton vagy a D2-es sztrádán Oroszvár (Rusovce) vagy Dunacsún irányába a rajkai határon

- a komáromi hídon (64-es út, 20 tonnáig)

- távolabbról érkezők a párkányi-esztergomi határátkelőnél

- vagy Ipolyságon a parassapusztai határátkelőnél

A medvei híd lezárása miatt a Dunaszerdahelyi Autóbusz-közlekedési Vállalat (SAD DS) szeptember 5-től október 30-ig felfüggeszti a Dunaszerdahely, Nagymegyer és Győr között közlekedő autóbuszjáratot.

Zuzana Hromcová, a Szlovák Közútkezelő vállalat (SSC) munkatársa korábban a Paraméter érdeklődésére elárulta, a híd ideiglenes lezárásának oka a hídon keletkezett műszaki meghibásodás elhárítása, amely miatt már jó ideje részleges forgalomkorlátozás van érvényben az érintett szakaszon. A medvei hidat tehát nem teljes felújítás céljából, hanem csupán az egyik forgalmi sávban található meghibásodás elhárítása miatt zárták le.

Kapcsolódó cikkek:

Minden, amit a medvei híd lezárásáról tudni érdemes

Hétfőtől szünetel a buszközlekedés Dunaszerdahely és Győr között

Aki Győrbe jár, annak keddtől nehéz dolga lesz

-para-