Lezuhant egy harci repülőgép

Harci bevetés közben lezuhant a szaúdi vezetésű arab koalíció egyik harci repülőgépe vasárnap Jemenben - jelentette az SPA szaúdi hírügynökség, amely szerint a gép lezuhanását műszaki hiba okozta, míg a jemeni lázadók azt állítják, hogy a gépet lelőtték.

A SPA közlése szerint a gép harci övezetben zuhant le, és a pilóták kimentésére a koalíció különleges műveletet hajtott végre.

Korábban sajtójelentések arról számoltak be, hogy a síita húszi lázadók lelőtték a jemeni polgárháborúban a kormányerők oldalán harcoló, Szaúd-Arábia vezette arab koalíció egyik harci repülőgépét az ország északnyugati részén, a szaúdi határ mentén fekvő Szaada kormányzóságban.

A szaúdi tulajdonú al-Arabíja pánarab hírtelevízió szerint a gép két pilótája életben van.

A húszik am-Masszirah televíziós csatornája azt állította, hogy a gépet, egy brit gyártmányú Tornado GR4-est lelőtték. A lázadók nem ismertettek részleteket a pilóták sorsáról.

Jemenben polgárháború dúl 2014 szeptembere óta, amibe 2015 márciusában Szaúd-Arábia is beavatkozott egy arab katonai szövetség élén, az ország nemzetközileg elismert kormányának a támogatására.


MTI/para