Lezuhant egy humanitárius segélyt szállító kisrepülőgép

2020. november 9. - 07:13 | Külföld

Lezuhant egy humanitárius segélyt szállító kisrepülőgép vasárnap Guatemalában, a szerencsétlenségben legalább ketten vesztették életüket - közölte Gerardo Martínez, a latin-amerikai ország fővárosának tűzoltósági szóvivője.

A kisrepülőgép az Eta nevű hurrikán áldozatainak szállított élelmiszert az északi Alta Verapaz megyébe.

A gép a guatemalavárosi La Aurora nemzetközi repülőtérről indult, és röviddel a felszállást követően csapódott a földbe. A pilóta és egy utas életét vesztette, egy harmadik személyt súlyos sérülésekkel - kritikus állapotban - az egyik fővárosi kórházba szállították.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A vihar - óránként 235 kilométeres sebességű széllökésekkel - múlt kedden csapott le Közép-Amerikára, elsőként Nicaraguára, s súlyos károkat okozott a térség országaiban, emberek ezreit sújtotta, házakat, utakat rombolt le, terméseket tett tönkre, pusztítása nyomán többen eltűntek. Guatemalában legalább 27-en vesztették életüket és több mint százan tűntek el az ítéletidő következtében. Egy sárlavina 150 házat temetett be csütörtökön egy településen, ami vélhetően legkevesebb száz ember halálát okozta.


(MTI)