Lezuhant egy ukrán utasszállító repülőgép Iránban, több mint 170-en meghaltak (VIDEÓ)

2020. január 8. - 07:20 | Külföld

Lezuhant Iránban szerda reggel egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, a gépen 168 utas és 9 fős személyzet volt a hírforrások szerint - adta hírül a Farsz iráni hírügynökség, további részletek közlése nélkül.

Lezuhant egy ukrán utasszállító repülőgép Iránban, több mint 170-en meghaltak (VIDEÓ)
Fotók: TASR/AP/Europress - további képekért kattints!
Kapcsolódó cikk:
Nem rakéta, hanem hajtóműhiba okozhatta az ukrán gép katasztrófáját Iránban

A Boeing 737-es típusú utasszállító gépen 168 utas és 9 fős személyzet volt a hírforrások szerint. A rendkívüli helyzetek teheráni hivatala szerint az utasok zöme iráni volt.

Az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, pontosan meg nem határozott műszaki problémák következtében zuhant le - jelentették iráni hírforrások. Annyit lehet tudni egyes hírforrások szerint, hogy a gép egyik hajtóműve kigyulladt, és a pilóta elvesztette az uralmát a jármű felett.

A Twitterre felkerült egy videó, amely a repülőgép zuhanását örökíti meg.

Az iráni légiforgalmi irányítás szóvivője közölte, hogy baleseti vizsgálóbizottság van a helyszínen a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására, valamint katasztrófamentők.

A mentők egyik tisztségviselője megerősítette, hogy a gépen tartózkodók közül senki nem élte túl a katasztrófát.

Az IRIB teheráni tévéállomás híradása szerint Teherán közelében már megtalálták a lezuhant gép egyik feketedobozát, és átadták az illetékes hatóságoknak.

Az AP hírügynökség tudósítója is eljutott a helyszínre, és látta, hogy a gép mezőgazdasági területen zuhant le. Darabjai nagy területen szóródtak szét, és köztük láthatók voltak a holttestek.

Az ukrán elnöki hivatal szerda reggeli tájékoztatása szerint Volodimir Zelenszkij államfő azonnal megszakította ománi látogatását, és hazarepül Kijevbe. Zelenszkij közleményben részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Közölte, hogy a katasztrófa helyszínén tartózkodik a teheráni ukrán konzul.

Felröppentek olyan hírek, hogy az iráni légvédelem tévedésből lelőtte a repülőt, az ukrán nagykövetség néhány órával a tragédiát követően azt közölte, motorhiba miatt zuhant le a gép.


MTI