Lipšic szerint Fico visszaél a Kuciak-gyilkosság témájával

2018. október 2. - 18:00 | Belföld

A Kuciak-család ügyvédje nem zárna ki semmilyen verziót és motívumot az oknyomozó újságíró meggyilkolásával kapcsolatban.

Lipšic szerint Fico visszaél a Kuciak-gyilkosság témájával
Illusztráció

Daniel Lipšic ezzel Robert Ficóra reagált, aki szerint a gyilkosságot egyesek politikai visszaélésre használták fel. Az egykor belügyminiszter úgy véli, a volt kormányfő legutóbbi sajtótájékoztatója a bizonyíték arra, hogyan lehet politikailag visszaélni ezzel az egész tragédiával.

Fico arról beszélt, hogy Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében folyó nyomozás eddigi eredményei kizárják azt a lehetőséget, hogy az előre megfontolt szándékkal elkövetett, kettős gyilkosság mögött az olasz maffia állna.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként, akit jegyesével együtt február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban. A gyilkosság megrendelője mintegy 70 000 eurót fizetett az elkövetőknek. Az összeget valószínűleg Alena Zs. fizette ki, de hogy ki volt a végső megrendelő, a rendőrség még vizsgálja. Eljárás indult Tomáš Sz., Miroslav M. és A. Zoltán ellen is. Az ügyészség nem zárta ki, hogy további személyek ellen is eljárás indul.

dennikN