Litván kocsitolvajok garázdálkodnak Pozsonyban

Hibrid személygépkocsikra specializálódott az a litvániai hátterű banda, amelynek tagjai egymás után lopják el a kocsikat a fővárosban.

Litván kocsitolvajok garázdálkodnak Pozsonyban
Illusztráció

Főként a Toyota RAV 4-esre fenik a fogukat az elkövetők, amely típusból az elmúlt két hónapban vagy huszat lovasítottak meg, jellemzően Pozsonyból. 

Ezt az állapotot a rendőrség is észlelte, ezért külön figyelmet szenteltek a jelzett márkájú autóknak. Hétfőn hajnalban Pozsonyhidegkúton (Dúbravka) ellenőrizni is akarták az egyik ilyen kocsi sofőrjét, de az kereket oldott. Ám pár méter után meggondolta magát, és megállt, kipattant a járműből és futásnak eredt.

Jobb belátásra csak az bírta a menekülő alakot, hogy a hatóság emberei figyelmeztető lövést adtak le. Az így elfogott illetőről kiderült, hogy litván állampolgár és korábban már összeért a bajsza a szlovák szervekkel. Pár hete Kassán már egyszer őrizetbe vették egy másik autó eltulajdonítása miatt. Akkor a bíróság szabadon engedte őt, erre meg volt a hála, hogy Pozsonyban folytatta az ámokfutását.

A GPS alapú lopásvédelmi rendszer foglalkozó egyik cég embere elmondta, saját szemével látta többször is azokat az adatokat, amik alapján lekövethető, az elkövetők merre járnak a lopott kocsikkal. Volt olyan is, amelyik egyvégtében 1500 km-t tett meg, csak úgy hajtott  Lengyelországon keresztül. A végállomása ennek az autónak is Litvánia volt.

noviny.sk