Litvánia téli ruházatot küld az ukrán katonáknak

2022. szeptember 27. - 17:57 | Külföld

Litvánia téli ruházatot küld az ukrán katonáknak - jelentette be kedden Arvydas Anusauskas, a balti ország védelmi minisztere Vilniusban.

Litvánia téli ruházatot küld az ukrán katonáknak
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

"Az elkövetkező hónapokban néhány millió euró értékben téli ruházatot fogunk vásárolni a litván vállalkozásoktól, amit aztán átadnak az ukrán katonáknak. Ez azt jelenti, hogy mintegy 25 ezer ukrán katonát fogunk tudni ellátni téli ruházattal" - ismertette a tárcavezető a litván parlamentben mondott beszédében.

Anusauskas szerint Litvánia az ukrajnai orosz hadművelet február 24-i kezdete óta hozzávetőleg 209 millió euró értékben küldött katonai támogatást a kijevi vezetésnek. Legutóbb tábori tarackokat és páncélozott járműveket adott át a balti ország Ukrajnának.

Anusauskas, akit a BNS helyi hírügynökség idézett, hangsúlyozta, hogy országa továbbra is jelentős mértékben fogja támogatni Ukrajnát. Egyben úgy fogalmazott, hogy az országok között nincs verseny a támogatásokat illetően. "Azt adjuk, amit tudunk, Ukrajna meg azt kéri, amire szüksége van" - tette hozzá a litván védelmi miniszter.

MTI