A lockdown alatt is sikeresen működik a szlovákiai házaspár kávézója – elárulták, mi a titkuk

2021. február 9. - 12:09 | Régió

Míg a legtöbb szlovákiai vendéglátóipari egység a járványügyi intézkedések miatt a túlélésért küzd, addig egy kassai házaspár a koronavírus-járvány kellős közepén döntött úgy, hogy megnyitja kávézóját.

A lockdown alatt is sikeresen működik a szlovákiai házaspár kávézója – elárulták, mi a titkuk
Fotó: Čas.sk

Roman és Diana gyakran utaznak Budapestre, és valósággal beleszerettek a magyar fővárosba – főként a remek kávé miatt, amit ott rendre fogyasztottak. Bár mindketten ügyvédnek vannak kitanulva, mindigis álmuk volt egy saját kávézó megnyitása.

Az álom pedig valósággá vált: Kassa belvárosában vásároltak egy lakást egy öreg pincehelyiséggel. Két évbe telt, mire utóbbit átalakították kávézóvá, a munkálatokat tavaly nyáron fejezték be. Mivel a koronavírus-járvány kellős közepén álltunk, a házaspár vonakodott, hogy megnyissanak-e, de végül úgy döntöttek, hogy belevágnak. A magyar főváros iránti szeretetük jeléül a kávézó az Én kis Budapestem (Moja malá Budapešť) nevet kapta, és főként kávéspecialitásokkal foglalkoznak.

A járványügyi intézkedéseket betartva ugyan korlátozott üzemben, de a kávézó jelenleg is sikeresen működik, és még az államtól sem igényeltek támogatást. A házaspár szerint legfőképpen annak köszönhetik, hogy kávézójuk nem veszteséges, hogy a lockdown ideje alatt többnyire Diana szolgálja ki a klienseket, és csak elvétve alkalmaznak brigádost. Nem kell tehát alkalmazottakat fizetniük, valamint ingatlanbértől sem függnek, hiszen a helyiséget a lakással együtt – ahol jelenleg is élnek – megvásárolták.


(Čas.sk)