Logisztikai képzésen vettek részt a dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola és a Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai

2021. január 22. - 08:09 | Régió

A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola és a Vámbéry Ármin Gimnázium húsz harmadikos és végzős diákja szeptembertől decemberig tartó logisztikai képzésen vett részt.

Az 50 órás képzés célja az volt, hogy aktuális, hasznos új ismereteket nyújtson olyan szlovákiai magyaroknak, akik logisztikával és külkereskedelemmel szándékoznak foglalkozni a jövőben, illetve fuvarozó, szállítmányozó, vagy logisztikai vállalatoknál szeretnék kamatoztatni a képzés alatt megszerzett ismereteiket és tudásukat.

Az oktatásra szombatonként délelőtt került sor: szeptemberben és október elején az oktatás hagyományos módon, tantermi körülmények között valósult meg. A járvány miatt életbelépő gyülekezési korlátozásra való tekintettel október közepétől az oktatás online formában folytatódott és fejeződött is be.

A képzés legnagyobb eredménye, hogy a diákok elméleti tudás mellett, gyakorlati tudásra is szert tehettek, mivel az oktató rendelkezett speditőri gyakorlattal. Megtanulták, hogy napjainkban milyen egy jó speditőr, mindemellett betekintést nyertek a speditőrök tevékenységeibe, konkrét munkafolyamatokba, mint például a közúti szállítmányozó vállalatnál a fuvarajánlat felvételének folyamatába. A diákok nagy érdeklődéssel kísérték az oktatást, az elsajátított ismereteket képesek voltak alkalmazni gyakorlati feladatok megoldásában is, pl. közúti export és import fuvarkalkuláció, vámkalkuláció, TIMOCOM használata, a sofőr napi és heti vezetési és pihenő idejének meghatározása stb.

A képzésen megszerzett ismeretekből a diákok sikeres online vizsgát tettek, melyről oklevelet is kaptak. A képzés a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

(Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola)