A lopásokkal meggyanúsított dunaszerdahelyi Faklen Kinga visszalép az MKP listájáról

Somogyi Szilárd, az őt jelölő Mi Magunk Mozgalom vezetője ezt online sajtótájékoztatón jelentette be hétfőn délután.

A lopásokkal meggyanúsított dunaszerdahelyi Faklen Kinga visszalép az MKP listájáról
Elöl, középen Faklen Kinga (Fotó: Facebook - Somogyi Szilárd)

"Az elmúlt napokban egyik képviselő-jelöltünket, Faklen Kingát éles és eléggé súlyos vádak érték" - kezdte mondandóját az egykori SaS-es parlamenti képviselő.

Ezután kifejtette, hogy először arra készült, megosztja gondolatait arról, hogy "elsősorban politikai céljainkat támadják ezekkel a vádakkkal". Ehelyett Faklen Kinga Somogyi állítása szerint épp azelőtt kérte visszaléptetését, mielőtt leült a kamera elé.

"Azt a kérést kaptam, hogy a lista választási sikere érdekében, illetve hogy tisztázhassa a személyét a vádak alól, kér engem és a mozgalom vezetőségét, hogy hívjuk vissza képviselő-jelölti státusából. Megértettem, és köszönöm eddigi munkáját" - fogalmazott Somogyi Szilárd.

Az MKP a Paraméter érdeklődésére csak annyit közölt, tudomásul vették a döntést. Amikor arról érdeklődtünk a múlt héten, hogy miért nem tettek lépéseket már korábban az ügyben, mikor értesítették őket a Faklen Kingával kapcsolatos lopási esetekről, úgy reagáltak, hogy "mindenki a saját jelöltjeiért felel", utalva ezzel Somogyi Szilárdra. 

A múlt héten írtunk arról, hogy több, egymástól független személy – ismerősei, volt barátai, egyik volt munkáltatója – egybehangzóan állítja az MKP listáján 102. helyről induló dunaszerdahelyi jelöltről, hogy különböző összegeket lopott tőlük vagy kollégáiktól. Részletek ITT.

A rövidke sajtótájékoztató megtekinthető itt:

-para-