Lopott a dunaszerdahelyi Tescóban, legalább 10 évre bevarrhatják

2020. november 6. - 14:56 | Régió

Válsághelyzetben rendkívül magasak a kiszabható büntetési tételek. A rendőrség már többször is óva intett bárkit attól, hogy bűncselekményt kövessen el a mostani veszélyhelyzetben, ugyanis a Büntető Törvénykönyv szerint ilyenkor a legszigorúbb eljárásban kell részesíteniük.

Lopott a dunaszerdahelyi Tescóban, legalább 10 évre bevarrhatják
Illusztráció - Cséfalvay Á. András
Kapcsolódó cikk:
Ha ebben a krízishelyzetben jutna eszedbe lopni, csalni, verekedni vagy erőszakolni, akkor jobb lesz, ha most ide figyelsz!

Szerdán a dunaszerdahelyi Tescóban csíptek fülön egy 30-as éveiben járó hölgyet, aki kis értékben lopott élelmiszert. A zsákmánya nem ért többet 20 eurónál, de miután rajtakapták és kihívták a rendőröket, információink szerint kiderült az is, hogy az illetőnek ez már a második ehhez hasonló esete.

A lopás tényét megerősítette érdeklődésünkre Zlatica Antalová nagyszombati kerületi rendőrszóvivő is. "A megbízott dunaszerdahelyi vizsgálótiszt válsághelyzetben elkövetett lopás ügyében kezdeményezett büntetőeljárást. A törvény értelmében az elkövetőt 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti" - fejtette ki. Az eljárás még folyamatban van, egyéb részleteket nem árult el.

Kis értékű lopás alapvetően nem számítana bűncselekménynek, de mivel már ismételten követte el az illető, ezért rendőrségi eljárást kellett indítani ellene. Normál helyzetben azonban a kiszabható büntetés ilyen esetekben legfeljebb két év börtön, ám ilyen alacsony tétel esetén lehetőség van felfüggesztett szabadságvesztést is kiróni. Válsághelyzetben viszont minden borul.

(parameter)