Lopott repülőgéppel bevásárlóközpontot fenyegetett meg egy férfi Mississippi államban

2022. szeptember 3. - 19:14 | Külföld

Kisrepülőgépet lopott el egy férfi, majd azzal fenyegetőzött, hogy egy bevásárlóközpontba vezeti az Egyesült Államok Mississippi államában, emiatt az üzletközpontot és mellette található benzinkutat kiürítették, a környék lakosságát figyelmeztették.

Lopott repülőgéppel bevásárlóközpontot fenyegetett meg egy férfi Mississippi államban
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A többmotoros repülő a kora reggeli órákban szállt fel Tupelo városának közelében, és folyamatosan a város környékének légterében körözött alig 300 méteres magasságban, lakónegyedek és ipari létesítmények, mezőgazdasági területek és egy nemzeti park fölött. A veszélyeztetett létesítmények között volt - az elsőként fenyegetett Walmart bevásárlóközpont mellett - egy Toyota autógyár is. A repülőgép teljesítményét tekintetbe véve a tupelói rendőrség jelentősnek nevezte az elkötött repülő által fenyegetett térséget.

A hatóságok egy ideig rádiókapcsolatban voltak a géppel, majd ez megszakadt. A hatóságok abban bíztak, hogy a gépet sikerül biztonságban landolásra késztetni, legkésőbb, amikor elfogy az üzemanyaga, de végül a pilóta leszállt, és a rendőrség őrizetbe vette a férfit. A repülőgéptolvaj indítékai nem világosak, kihallgatását megkezdték, egyes források szerint a helyi repülőtér alkalmazottja.

A hírcsatornákon megszólaló nemzetbiztonsági szakemberek úgy nyilatkoztak, hogy a szeptember 11. évfordulójának közeledtével ez az eset felhívja a figyelmet a repülőterek biztonsági szabályainak lehetséges hiányosságaira.

(MTI)