Louis Vuitton táska laza 15 euróért? A nagymegyeri vámosok rögtön kiszagolták, hogy valami nincs rendben (FOTÓK)

2023. szeptember 20. - 10:46 | Régió

Hamis kézitáskákat foglaltak le a Nagyszombati Vámhivatal fegyveres pénzügyőrei egy galántai üzletben.

Louis Vuitton táska laza 15 euróért? A nagymegyeri vámosok rögtön kiszagolták, hogy valami nincs rendben (FOTÓK)
Fotók: Pénzügyi Hatóság (További képekért kattints a fotóra!)

Iveta Zlochová, a Nagyszombati Vámhivatal szóvivője közölte, a világmárkák hamisítványainak eredetiként való értékesítése által 120 ezer eurós kárt okozhattak volna a védjegy tulajdonosának.

A nagymegyeri fegyveres pénzügyőrök a szellemi tulajdonra vonatkozó előírások betartásának ellenőrzése során olyan kézitáskákat találtak a Galánta belvárosában működő boltban, amelyek már első ránézésre is jól megkülönböztethetők az eredetitől.

Tekintettel a kézitáskák általános kialakítására, anyagára és eladási árára, felmerült a gyanú, hogy világmárkák utánzatairól van szó.

Ebből kifolyólag 66 terméket lefoglaltak, amelyek esetében a Louis Vuitton védjegy hamisításának gyanúja merült fel. A vámosok azonnal jelezték a gyanút a védjegytulajdonos képviselőjének, aki megerősítette, hogy utánzatokról van szó.

A szóvivő rámutatott, a vámhivatal a jogsértés súlyosságától és típusától függően 3000 eurótól 67 ezer euróig terjedő bírságot szabhat ki ilyen esetben. Ismételt jogsértés esetén már 135 ezer euróig terjedő bírság is szóba kerülhet.

Az utánzatok gyártói különféle trükköket alkalmaznak, de vannak bizonyos jelek, amelyek alapján megkülönböztethető az eredeti a hamisítványtól. Ilyen például az értékesítés helye, például piacok, kínai e-shopok vagy boltok, ahol különféle termékeket árusítanak – emlékeztetett a szóvivő.

(parameter)


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: