Lövöldözés volt egy michigani egyetemen

Lövöldözés történt egy egyetemen Michigan szövetségi államban pénteken. A lövöldözésben két ember életét vesztette. 

Lövöldözés volt egy michigani egyetemen
Fotó: nytimes.com

A rendőrség szerint a halottak nem diákok voltak. Korábban a rendőrség még arról számolt be, hogy két embert golyótalálat ért, de azzal kapcsolatban semmit nem közöltek, hogy megsebesültek vagy meghaltak-e. A lövöldöző elmenekült. A rendőrség feltételezi, hogy a lövöldözést "helyi probléma" válthatta ki, ezzel kapcsolatban azonban részleteket nem közöltek. 

A Detroittól mintegy kétórányira északnyugatra fekvő Mount Pleasantban található Központi Michigan Egyetemet, amelynek központi kampusát legalább 20 ezer egyetemista látogatja, lezárták. A helyszínre számos rendőr- és mentőautó érkezett. A nyomozók egy 19 éves férfit keresnek, akinél feltehetően fegyver van, és - mint fogalmaztak - veszélyes.

Az egyetem felszólította a diákokat, hogy keressenek menedéket. Arról egyelőre nem tudni, hogy  voltak-e sebesültek. Az egyetem helyi idő szerint reggel fél tíz tájban tett ki figyelmeztetést a Facebook-oldalán, közölve, hogy lövések dördültek el a Campbell Hallban. A diákoknak automata telefonüzenetet is küldtek. A lövöldözés a tavaszi szünidő előtti utolsó napon történt. 

Az Egyesült Államokban, ahol annyi fegyver van forgalomban, amennyi a lakosainak száma, gyakoriak a fegyveres támadások, legutóbb február 14-én halt meg 17 ember egy középiskolai lövöldözésben Floridában.

A floridai lövöldözés az iskolákban elkövetett sorozatos támadások újabb epizódja. Newtownban 2012-ben 26 ember halt meg egy általános iskolában, 2007-ben pedig a virginiai műszaki egyetemen elkövetett mészárlásnak 32 halálos áldozata volt. 

MTI/para