Lövöldözéssel ért véget a szilveszteri buli

Három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság azt a kisszebeni (Sabinov) járásbeli férfit, aki elsütötte pisztolyát egy trencsénmakói (Makov - Csacai járás) hotelben tartott szilveszteri bulin.

Lövöldözéssel ért véget a szilveszteri buli
Ezzel a fegyverrel lőtt a felbőszült férj (Fotó: rendőrségi felvétel)

Az 53 éves férfi a szilveszteri ünnepségen előrántotta majd betárazta pisztolyát, és a fegyvert három fiatal férfira fogta. A felbőszült vendég a rendőrségi tájékoztatás szerint azzal gyanúsította a fiatalokat, hogy "elvitték a feleségét", és ezért mindhármukkal végez. Egyiküket célba is vette, és meghúzta a ravaszt, de a lövedék nem ért embert, a golyó a bárpult melletti asztalba fúródott. Az incidens során senki sem szenvedett sérülést.

A rendőrség garázdasággal és veszélyes fenyegetéssel gyanúsítja a támadót, aki a rendőrök kiérkezését követően önszántából átadta fegyverét a zsaruknak. Szabadlábon védekezhet, azonban a bíróság három évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti őt.

Az esettel kapcsolatos rendőrségi közlemény nem részletezi, hogy a tettes állítása, miszerint a fiatalok "elvitték a feleségét", pontosan mit takart.

(TASR)