A ĽSNS-nek hátat fordító rimaszombati polgármester Messihez hasonlította magát, a Sme rodinában köthet ki

2021. szeptember 7. - 09:42 | Belföld

Boris Kollárék nem tartják kizártnak az együttműködést a Kotleba-féle ĽSNS-ből távozó rimaszombati polgármesterrel, Jozef Šimkóval.

A ĽSNS-nek hátat fordító rimaszombati polgármester Messihez hasonlította magát, a Sme rodinában köthet ki
Fotó: TASR - archív

Jozef Šimko múlt héten jelentette be, hogy távozik a ĽSNS frakciójából, mert bizonyos dolgokról más a véleménye, mint Kotlebáéknak.

„Például én oltva vagyok, ők határozottan ellenzik az oltást. Nekem más a véleményem, több ilyen dolog is van, de ne keressenek ebben semmiféle csodát“ – nyilatkozta Šimko az Aktualiy.sk-nak.

„Vegyük Messit, elhagyta a Barcelonát és minden a legnagyobb rendben van” – érvelt a hasonlattal.

A rimaszombati polgármester hozzátette, egyelőre független képviselő marad, a Markíza szerint azonban korántsem kizárt, hogy csatlakozik Boris Kollárékhoz.

„Megközelítőleg egy héttel ezelőtt tárgyaltam Kollár úrral, de más politikai pártokkal is” – mondta a TVnoviny.sk-nak Šimko, a „más pártokat” azonban nem akarta konkretizálni.

Boris Kollár nem erősítette meg, hogy tárgyalt Šimkóval, de nem zárta ki a lehetőségét, hogy a polgármester végül az ő pártjában köthet ki.

„Šimko úrral hosszabb ideje ismerjük egymást, nagyon jó polgármesternek tartom. Egyetértek a nézeteivel bizonyos témákban, nincs velük semmi bajom. Tehát majd meglátjuk” – jegyezte meg a Sme rodina elnöke.

Šimko távozásával a ĽSNS frakciója nehéz helyzetbe került, ugyanis már csak nyolcan maradtak, ami a minimális képviselői szám a frakció működéséhez. A választási ciklus elején Kotlebának 17 képviselője volt, először hárman fordítottak neki hátat: Tomáš Taraba, Štefan Kuffa és Filip Kuffa. Nem sokkal később Milan Mazurekkel az élen további öt képviselője távozott, akik megalakították a Republika nevű pártot.


(tvnoviny.sk)