A ĽSNS a többi ellenzéki pártot piszkálja, amiért nem tesznek meg mindent a kormány megbuktatásáért

2022. szeptember 23. - 10:37 | Belföld

A ĽSNS párt felszólítja az ellenzéket, hogy közösen próbálják meg blokkolni a parlamenti ülés megnyitását októberben. Pénteken Martin Beluský, a párt képviselője tartott erről sajtótájékoztatót. Bírálta az ellenzéket, hogy támogatja a koalíciós javaslatokat, és úgy véli, hogy nem akarnak előrehozott választásokat.

A ĽSNS a többi ellenzéki pártot piszkálja, amiért nem tesznek meg mindent a kormány megbuktatásáért
Illusztráció (Fotó: TASR)

Beluský szerint a ĽSNS képviselői támogatni fogják a koalíció azon javaslatait, amiket jónak tartanak. Amikkel nem értenek egyet, azokat nem támogatják. Ezt azzal indokolta, hogy a többi ellenzéki párt sem blokkolja a koalíció tevékenységét.

Arra való tekintettel, hogy sikerült megnyitni az aktuális ülést, Beluský szerint nem sikerült kihasználni a lehetőséget, hogy három hónapon keresztül blokkolják a parlamentet, ebben az esetben ugyanis az Alkotmány szerint az államfő feloszlathatta volna a parlamentet. A ĽSNS képviselője bírálta a Smert, hogy jóváhagyta az ülés programját, és nem ért egyet azzal az érveléssel, hogy azért tették meg, hogy tárgyalhassanak a választói időszak lerövidítését érintő alkotmánymódosító javaslatról.

Beluský szerint, azzal, hogy a többi ellenzéki képviselő a koalíciós javaslatok mellett szavaz, nem tesznek meg mindent azért, hogy megállítsák a kormányt. Szerinte valójában nem akarnak előrehozott választásokat, hogy ne a krízis közepén kelljen kormányozniuk. „Továbbra is felszólítjuk a többi ellenzéki pártot, hogy próbáljuk meg blokkolni az októberi parlamenti ülést vagy a további koalíciós javaslatokat” – zárta közlendőjét Beluský.


TASR/para