Ľubomír Solákot pénteken kinevezik az országos rendőrfőkapitányi posztra

2023. november 29. - 20:31 | Belföld

Ľubomír Solákot pénteken (december 1.) kinevezik az országos rendőrfőkapitányi posztra – közölte Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter, miután szerdán meghallgatta Solákot a parlament védelmi bizottsága előtt. Jelenleg Solák az ideiglenesen megbízott országos rendőrfőkapitány.

Ľubomír Solákot pénteken kinevezik az országos rendőrfőkapitányi posztra
-illusztráció- (Fotó: TASR)

„Meggyőződésem, hogy Ľubomír Solák a megfelelő ember a rendőrség élére. Szívvel-lélekkel rendőr, aki mindig ki fog állni a törvény, az igazságszolgáltatás és a többi rendőr mellett"

- mondta Šutaj Eštok.

A miniszter tájékoztatása szerint az új rendőrfőkapitány az első naptól kezdve készen áll arra, hogy megoldja a problémákat, például a személyi állomány, az anyagi és technikai biztonság, valamint az infrastruktúra terén, és fontos számára, hogy a törvény mindenkire egyformán vonatkozzon.

Solák kijelentette, ha elfoglalja hivatalát, politikai nyilatkozatokat nem fog tenni. A Ľubomír Daňkóval, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség vezetőjével kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, ha Daňko a korábban elrendelt szabadsága után újra munkába áll, beszélni fognak a további lépésekről.

TASR

Címkék: Ľubomír Solák