Lučanský: Foglalkozunk az olasz féltől kapott hangfelvételekkel

2019. április 10. - 13:42 | Belföld

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány utasítást adott, hogy a rendőrség vizsgálja meg az olasz féltől kapott hangfelvételeket.

Lučanský: Foglalkozunk az olasz féltől kapott hangfelvételekkel
Fotó: Cséfalvay Á. András

Ezt a rendőrfőnök Ľubomír Galko (SaS) képviselő felvetésére reagálva jelentette ki, aki a volt állami főtanácsnok, Mária Trošková és Antonino Vadala olasz vállalkozó közötti párbeszédek felvételeiről kérdezte őt.

Lučanský elmondása szerint annak ellenére is megpróbálják elemezni az anyagot, hogy a nyomozócsapat hasznavehetetlennek ítélte azt. A védelmi bizottság előtti meghallgatását követően hozzátette: a nyomozóknak olyan adathordozókat adtak át, amelyekről nem lehet beolvasni a rajtuk szereplő információkat. Lučanský azonban reméli, hogy végül mégis használhatók lesznek. Hangsúlyozta: az ügyben már eljárás indult, „hogy teljesen tisztázódjon, milyen tevékenységet folytatott Vadala úr Szlovákia területén. Az ügyészségen keresztül nemzetközi jogi segítséget fogunk kérni”.

Lučanský szerint még nem született döntés arról, hogy csak az üggyel összefüggő anyagokat kérnek majd az olasz hatóságoktól, vagy személyesen is kihallgatják Vadalát Olaszországban. Hozzátette: bármilyen bűncselekményre derül is fény, foglalkozni fognak vele.

A képviselők az új rendőrfőkapitány kiválasztási folyamata keretében hallgatták meg Milan Lučanskýt, aki maga is pályázik a pozícióra.


(TASR)

Címkék: Milan Lučanský