Lučanský kész arra, hogy maradjon még egy-két hónapot, ha szükség lesz rá

2020. július 2. - 11:52 | Belföld

Az országos rendőrfőkapitány kedden jelentette be, hogy augusztus végén távozik posztjáról.

Lučanský kész arra, hogy maradjon még egy-két hónapot, ha szükség lesz rá
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

"Azt kell mondjam, hogy a környezetem, a kollégáim, a családom, a barátaim támogatása ellenére nem akarok együttműködni a belügyminisztérim jelenlegi vezetésével. Nem bíznak bennem, és én sem bízom bennük. Az együttműködésnek a kölcsönös tiszteleten kéne alapulnia. Elismerem, hogy korrekt emberként tekintek Roman Mikulecre, de nem ismerem őt el mint belügyminisztert. Máshogy látjuk a rendőrség működését, és véleményünk több témában is eltér."

- indokolta távozását Milan Lučanský, aki szerint a belügy új vezetése átpolitizálja a rendőrség működését.

A rendőrfőkapitány ugyanakkor szerdán kijelentette, hogy szükség esetén, például ha a koronavírus-járvány második hullámával kell megküzdeniük, hajlandó még néhány hónapig maradni.

„Ezzel nincs semmilyen problémák, ugyanúgy fogom betölteni a pozíciómat, ahogy azt eddig is tettem” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek.

A szlovák rendőrség a közép-európai országok közül elsőként vezette be az egészségügyi ellenőrzéseket a határokon a koronavírus-járvány miatt, tájékoztató szórólapokat osztottak a kamionsofőröknek, valamint karanténba küldték a külföldről érkezőket és a roma telepeken is megelőző jellegű intézkedéseket rendeltek el.


(TASR/para)

Címkék: Milan Lučanský