Lučanský megpendítette, hogy idő előtt távozhat az országos rendőr-főkapitányság éléről

2020. június 5. - 13:20 | Belföld

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány két éve van a pozíciójában. Most először beszélt annak a lehetőségéről, hogy idő előtt távozhat.

Lučanský megpendítette, hogy idő előtt távozhat az országos rendőr-főkapitányság éléről
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Igor Matovič miniszterelnök néhány nappal ezelőtt a Nový Časnak úgy nyilatkozott, hogy a rendőrfőkapitánnyal jó viszonyban vannak, de megjegyezte, egyszer valószínűleg neki is letelik az ideje, és más lép a helyébe. A kormányfő egyúttal hangsúlyozta, a döntés a belügyminiszter, Roman Mikulec kezében van.

„De a helyében ezt semmilyen módon nem erőltetném. Azt akarnám, hogy ez normális, korrekt és tisztességes keretek közt menjen végbe. Lučanský úr nem viselkedett ellenségesen az aktuális kormánnyal szemben, de ha a miniszter úrnak más elképzelése van, beszélni kell róla és meg kell vele egyezni a tisztességes szétválásról” – mondta Matovič.

Lučanský most a Nový Časnak először beszélt arról, hogy a még a megbízatási idejének letelte előtt távozhat.

„Hajlok erre, mert azt mondom, hogy ha nem kívánatos személynek kell lennem, és mást gondolnak arról, hogy hogyan kellene kinéznie a rendőr-főkapitányságnak, én pedig igyekszem őket meggyőzni arról, hogy ezek ostobaságok, akkor ennek nincs értelme” – mondta a lapnak, de hozzátette, erről még nem döntött véglegesen.


(cas.sk)