Lúcson Kiss László lesz a polgármester

Ez már nyilvánvaló, hiszen ellenfél híjján Kiss marad a faluvezető. Novemberben a képviselőjelöltek közt dől el, kik kerülnek be az önkormányzatba.

 

Lúcson Kiss László lesz a polgármester
Fotó: Cséfalvay Á. András

Visszatérő nevek szerepelnek a legutóbbi néhány polgármester-választás pályázói között. 2006-ban Rabay Eduárd (független) 218 szavazattal lett első, akkor Kiss László (független) 140 voksot kapott. Nem sokkal maradt le mögötte Ábrahám Piroska (MKP), aki 137 voksot gyűjtött be, míg Lelkes Kristína (független) mindössze 14-et.

Négy évvel később, 2010-ben Lelkesen kívül a másik három jelölt ismét versenybe szállt és fordult is a kocka. A függetlenként induló Kiss Lászlót választották polgármesterüknek a lúcsiak, 215 szavazatot gyűjtött be. A közben a Híd támogatásával induló akkori faluvezető, Rabay Eduárd nevét 175-en karikázták, míg Ábrahám Piroskáét (MKP) 147-en.

Úgy tűnt, Kiss László megszilárdította posztját a község élén, ugyanis a 2014-es helyhatósági választásokon sem sikerült őt elmozdítani pozíciójából. Az egykori polgármester, Rabay már nem indult, így Kissnek, aki közben már a Híd támogatását élvezte, egy ellenfele akadt, Ábrahám Piroska (MKP) személyében. Kiss 272, míg Ábrahám 208 szavazatot kapott.

Idén úgy tűnik, senki sem próbálja elvenni Kiss László székét és a polgármester egyedüli indulóként néz a 2018-as helyhatósági választások elébe.

A héttagú önkormányzati testületbe kétszer annyi a jelentkező, mint amennyit megválaszthatnak. A 14 induló közül heten az MKP, hatan pedig a Híd támogatásával indulnak, egy pályázó pedig függetlenként. Íme:

Androvics Norbert (46, vállalkozó, MKP)

Aranyossyová Terézia (64, nyugdíjas, MKP)

Balogh Zoltán (37, vállalkozó, Híd)

Bódis Imrich (52, autószerelő, MKP)

Bódis Tibor (48, gépész, MKP)

Fialka Antonín (48, elektrotechnikus, MKP)

Kún Meton Martina (35, cipő- és lakástextil-készítő, MKP)

Méri Štefan (49, vállalkozó, Híd)

Mészáros Ervín (50, vállalkozó, Híd)

Mészáros Lóránt (37, villanyszerelő, Híd)

Nagyová Anikó (50, egészségügyi nővér, független)

Sidóová Magdaléna (54, operátor, Híd)

Tóth Peter (40, vállalkozó, Híd)

Virágová Priska (37, adminisztárciós munkaerő, MKP)

(alsa)