Luníki romák rontottak rá romákra, majd a kiérkező rendőrök egyikét is megtépték!

2020. május 11. - 12:58 | Régió

Múlt héten keddről szerdára virradó éjjel három fiútestvér rontott rá egy családra a kassai Luník IX lakótelep egyik panelházában.

Luníki romák rontottak rá romákra, majd a kiérkező rendőrök egyikét is megtépték!
Fotók: Korzár - További felvételekért kattints!

A 25 éves Radoslav, 23 éves Adam és 21 éves Martin B. ellen köztisztviselővel szembeni támadás, de betörés és veszélyes fenyegetés címén is eljárás indult, a Kassai II. Járásbíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte mindhármukat.

A múlt keddi incidens első része úgy zajlott, hogy a három testvér éjfél előtt dörömbölt a Krčméry utcában lévő panelházban egy bizonyos Etela Š. családja lakásának ajtaján. Az ajtót betörték, majd bent mindenkit megöléssel fenyegettek. Végül senkit nem bántottak, de ez azért is történhetett, mivel még csak dörömböltek, amikor már valaki odabentről hívta a rendőröket, akik pedig perceken belül a helyszínre értek.

A három testvér megpróbált még a rendőrök kiérkezése előtt kereket oldani, de még csak a blokk előtt voltak, amikor a zsaruk megjöttek. Radoslav és társai azonban továbbra is agresszívak voltak, a rendőröket is fenyegették.

A Korzár információi szerint azt kiabálták, hogy ez itt nem Krompachy, mindenkit megölnek, másnap már az újságokban lesznek meg a Facebookon. Megpróbáltak elfutni, eközben az egyikük, Adam megragadta az egyik panelnél Vladimír G. rendőr egyenruháját, majd a földre rántotta és azt kiabálta neki, hogy na, gyere ide be, itt leszúrlak. A rendőrnek eközben szétszakadt az egyenruhája.

Végül a rendőrök felülkerekedtek és bevitték a három testvért. Adam és Martin elutasította a vallomástételt, Radoslav pedig azt állította, egyáltalán nem volt Etela lakásában. Csak azt ismerte be, hogy a rendőröket sértegette, de azt nem, hogy dobált volna valamit feléjük vagy fenyegette volna őket.

Etela úgy írta le a történteket, hogy a fiatalok azzal rontottak be a lakásba, hogy "koszos cigányok, gyertek elő!" Baseball ütők voltak náluk és fémboxerek.

Radoslav korábban már ült egy gyilkosságért, fiatalkorúként azonban csak öt évet és négy hónapot kapott, 2016 decemberében engedték ki. A legfiatalabb Martin még büntetlen előéletű, Adam viszont feltételesen van szabadlábon.

(SME)