Luxusautókat lopott Zsuzsová egykori sofőrje – az egyik autót Bősön találták meg

2019. január 31. - 10:06 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egységei két lopott luxusautót kutattak fel, amelyeket még január első felében tulajdonítottak el. A TV JOJ információi szerint a lopáshoz köze lehet Alena Zsuzsová egykori sofőrjének, Vladimír Mosnárnak, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van az ógyallai expolgármester, Basternák László gyilkossági ügyével kapcsolatban.

Luxusautókat lopott Zsuzsová egykori sofőrje – az egyik autót Bősön találták meg
Fotó: aktuality.sk

A két luxusautó még január 12-én tűnt el Pozsonyban. A járművek teljesen újak voltak, még rendszámuk sem volt. A tolvajok feltörték a lezárt terület kapuját, ezzel a közelben parkoló autókat is megrongálták. Rendőrségi információk szerint egy BMW X3-at és egy BMW M4-et loptak el.

A lopás során keletkezett kárt több mint 180 ezer euróban határozták meg. Michal Slivka rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a NAKA Bősön találta meg az ellopott BMW X3-at.

A másik járművet hétfőn találták meg a Szenchez közeli Magyarbélen, egy családi ház udvarán. Január 23-án a rendőrség négy személyt vett őrizetbe, akiket lopással gyanúsítottak meg.

A TV JOJ információi szerint a tolvajok között van Vladimír Mosnár, a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Alena Zsuzsová egykori sofőrje is. Mosnár jelenleg előzetes letartóztatásban van az ógyallai expolgármester, Basternák László gyilkossági ügyével kapcsolatban.

noviny.sk/para