Macskáknak szánt komolyzene az albumeladási listák élén!

2016. október 20. - 19:58 | Kultúra

Két komolyzenei albumeladási listát is meghódított az első kifejezetten macskáknak szánt zenei album.

A Music For Cats című korong a múlt héten jelent meg a Universal Music gondozásában. A lemezen szereplő öt klasszikus zenei szerzeményt David Teie, a Marylandi Egyetem zenekutatója, az amerikai Nemzeti Szimfonikus Zenekar csellistája komponálta.

Az amerikai zenész több mint 200 ezer dollárt gyűjtött össze a projekthez a Kickstarter honlapon meghirdetett kampány keretében.

A lemez a jelek szerint óriási népszerűségnek örvend. Az album az iTunes és a brit Amazon egy-egy komolyzenei albumeladási listáján is az első helyre került.

"Nagyon sok macskatulajdonos mondta nekem, hogy maga is kellemesnek találja ezt a zenét, így a zenehallgatás nagyszerű közös programmá válik állat és gazdája számára" - mondta Teie az egyik kelet-londoni macskás kávézóban adott koncertjét követően.

A zenész, aki egyébként allergiás a macskákra, 10-12 évet dolgozott a lemezen, amelyet elsősorban a felajzott, ideges, vagy korábban bántalmazott házi kedvencek megnyugtatására ajánl.

Teie elmélete szerint nemcsak az embernek, hanem egyes állatoknak, köztük a macskáknak is van zenei érzékük. A zenész teóriája szerint a macskák esetében a kölyökkorukban hallott olyan kellemes hangokból fejlődik ki, mint a madárcsicsergés vagy az anyaállat dorombolása, ezért a korongon ilyen hangok is szerepelnek.

(MTI/para)

Címkék: macskák, zene, album