Maďarič akár le is mondana, ha megbukna a koncessziós díjak emeléséről szóló törvény

2016. június 7. - 08:39 | Belföld

Marek Maďarič kulturális miniszter hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az SNS bírálatára.

Maďarič akár le is mondana, ha megbukna a koncessziós díjak emeléséről szóló törvény
Marek Maďarič (Fotó: TASR)

Maďarič élesen bírálta Dankóékat, amiért felléptek a koncessziós díjak emelése ellen. A kulturális miniszter kijelentette, ennek ellenére sem tervezi a törvény visszavonását.

A koncessziós díjakról szóló törvény elfogadása esetén havi 7 euróra emelkedne a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) üzemben tartási díja, amelyet minden háztartásnak kötelező lenne befizetni.

Maďarič szerint az SNS csak ürügyeket keres, hogy miért ne emeljék a koncessziós díjakat. Maďarič hétfőn kijelentette, amennyiben nem menne át a koncessziós díjak emeléséről szóló törvény, elképzelhetőnek tartja, hogy lemond. Erről korábban Robert Fico miniszterelnökkel is egyeztetett, ennek részleteit azonban nem hozta nyilvánosságra.

A kulturális miniszter azt is kifogásolta, hogy az SNS a sajtón keresztül üzente meg a kulturális minisztériumnak, hogy miért nem akarja támogatni a törvényt.

Maďarič azt is megjegyezte, a koalíciós partnerek által korábban elfogadott kormányprogram is világosan tartalmazta a koncessziós díjak emeléséről szóló tervezetet, az SNS akkor nem kifogásolta a javaslatot.

A háztartások közel 13 éve havi 4,64 eurós koncessziós díjat fizetnek.


TASR/para