Máfél tonna kaját kaptak karácsonyra a kóbor állatok

2016. december 27. - 15:15 | Régió

"Idén karácsonykor rendkívül bőkezűek voltak a pozsonyiak a kóbor kutyákkal és macskákkal szemben" - közölte a Sloboda zvierat (SZ) állatvédő egyesület.

Máfél tonna kaját kaptak karácsonyra a kóbor állatok
Forrás: Sloboda zvierat

Az állatvédők pozsonyi menhelyére összesen 1,5 tonna élelem érkezett, de az adakozók nem feledkeztek el a játékokról, almokról, samponokról sem.

"Egyesek még szárazsüteményt is készítettek az állatoknak, ez nagyon aranyos volt" - nyilatkozta az egyesület elnöke, Pavla Dugovičová, aki azt is elmondta, hogy az adományokon osztozni fognak a környékbeli menhelyekkel.

A karácsonyi ünnepek alatt egyetlen kóbor állatot sem vittek a Sloboda zvierat fővárosi menhelyére, azonban az év elején várhatóan beindul a "dömping".

"Amikor valaki a saját kutyáját hozza be ide, sokszor azzal indokolják, hogy nincs rá idejük. A menhelyek pedig lassan megtelnek..." - mondta Dugovičová, ám szerencsére a SZ menhelyén még van hely, jelenleg 200 állatról gondoskodnak.

A Sloboda zvierat természetesen ünnepi kosztot készített a menhelyen lévő állatoknak: a kutyák csirkés rizst, a macskák pedig nyers halat kaptak december 24-én.

(TASR)