A maffiához köthető körözött személyt bújtatott a járási rendőrség igazgatóhelyettese

2023. március 24. - 11:57 | Régió

Michal Peniak, a bazini járási rendőrség igazgatóhelyettese körözött személyt bújtatott egy, az ő tulajdonában lévő házban. Állítólag Július Kakašról van szó, akivel egyes források szerint rokoni kapcsolatban állnak – írja a noviny.sk.

A maffiához köthető körözött személyt bújtatott a járási rendőrség igazgatóhelyettese
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Kakašt egy olyan házban fogták el, amely a TV JOJ információi szerint a bazini járási rendőrség igazgatóhelyettesének, Michal Peniaknak a tulajdona. Michal Slivka rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint Peniak március 27-én távozik funkciójából, az üggyel a belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatala (ÚIS) foglalkozik, bővebb részleteket egyelőre nem árulnak el.

Július Kakašt egy, a Sýkora-klánhoz köthető kamionlopással kapcsolatban hozták összefüggésbe. A bíróság 2020-ban ötéves szabadságvesztésre és vagyonelkobozásra ítélte Kakašt. A vád szerint Milan Ducho (Milko), István Laho (Išty) és Július Kakaš (Jules) egy olyan bűnszervezetként vett részt egy kamionlopásban, amely a Sýkora-klán alá tartozik. Kakašt ráadásul pénzmosással is gyanúsították. Ő volt az egyetlen, aki beismerte a bűncselekményeket, és a többiek ellen vallott.


(noviny.sk)