Maffiával tarthatta a kapcsolatot, most ellentámadásba megy át az exfőrendőr

2019. augusztus 5. - 13:33 | Belföld

A korábbi rendőrfőkapitány azzal gyanúsítható, hogy együttműködött a maffiával. Ahelyett, hogy csendben maradna, inkább befolyásolni próbálja a közvéleményt és feljelentget.

Maffiával tarthatta a kapcsolatot, most ellentámadásba megy át az exfőrendőr
Facebook (Tibor Gašpar)

A DenníkN a következőképpen foglalja össze Tibor Gašpar szerepét: a gyanú szerint a minden lében kanál vállalkozó, az azóta már vizsgálati fogságban ülő Marian Kočner megkérte a Smerhez közel álló vállalkozót Norbert Bödört, szerezzen információt néhány újságíróról. Bödör erre írt a rokonának, Gašparnak, aki akkor még országos rendőrfőkapitányként dolgozott. Ő ezt a feladatot átruházta a beosztottjára, majd a beérkező információkat készségesen továbbította Bödörnek, aki azokat átpasszolta Kočnernek. Ez utóbbi aztán az egyik üzenetében azt írta az újságírók megfigyelésével megbízott Peter Tóthnak, hogy „Ján Kuciak, Veľká Mača 556, Galanta.“

Ez ügyben Gašpar ellen vizsálat folyik, de

erősödik a gyanú, hogy a főrendőrt tulajdonképpen Bödör irányította.

Mindezek ellenére Gašpar nem húzódott a háttérbe, hanem ellentámadásba ment át. Egy Facebook-oldalt hozott létre, megnövesztette a szakállát és nekiment nemcsak az újságíróknak, hanem a Ján Kuciak meggyilkolásán dolgozó nyomozónak, Peter Juhásnak is.

Gašpar feljelentette a nyomozót, mert azzal gyanúsítja, hogy Juhás visszaélt jogköreivel és megengedte, hogy a Kuciak-gyilkosságban elhunytak hozzátartozóinak jogi védelmét ellátó Roman Kvasnica és Daniel Lipšic beletekintsen a nyomozati anyagba. Az azonban, hogy ehhez a dokumentumhoz kik férhetnek hozzá, arról a nyomozó dönthet, az ügyészség jóváhagyásával. A belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya még nem erősítette meg, hogy Gašpar feljelentésének következtében eljárást indítottak-e, az azonban kiderült, Juhást már ki is hallgatták.

(DenníkN)