A maffiiakapcsolattal meggyanúsított Karabelli állítja, soha nem járt Calabriában

2018. március 2. - 12:24 | Belföld

Soňa Karabelli, a Pénzügyi Hatóság Személyzeti Hivatalának volt igazgatója pénteken elutasította Lucia Ďuriš Nicholsonová parlamenti alelnök állítását, miszerint 2014-ben együtt nyaralt a Vadala családdal, melyet Ján Kuciak újságíró és barátnőjének meggyilkolásával kapcsolnak össze. Karabelli kijelentette, hogy sosem járt Calabriában. Felkérte Ďuriš Nicholsonovát, hogy ne hozza őt kapcsolatba a gyilkossággal. 

„Tisztelt alelnök asszony, a rólam közölt információi tévesek. 2014 nyarán nem voltam Calabriában. Calabriában sosem jártam. Azon a nyáron Pozsonyban tartózkodtam, mivel recehártya-leválás miatt operálták a bal szememet, és az egészségi állapotom nem engedte, hogy elutazzam Pozsonyból“ – írja e-mailjében Karabelli a parlament alelnökének. Hozzátette: A szabadságát kizárólag a férjével és a gyermekeivel tölti, nem pedig a munkatársnőivel.

Marek Para, Karabelli ügyvédje szerint a parlament alelnöke nem jelzett vissza az e-mailre, és nem cáfolta meg az általa közölt hamis információkat sem. Karabelli személyiségi jogainak megsértése miatt fontolóra veszi, hogy keresetet adjon be az ügyben.

Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) a csütörtöki tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a Pénzügyi Hatóság fő képviselői 2014 nyarán a Vadala családdal voltak kirándulni, melyet Ján Kuciak újságíró és barátnőjének meggyilkolásával kapcsolnak össze.

Arról tájékoztatott, hogy meg nem erősített információi vannak arról, hogy 2014 nyarán a Vadala családdal kirándult a Pénzügyi Hatóság akkori alelnöke és jelenlegi pénzügyminisztériumi államtitkár Dana Meager (SNS), továbbá Soňa Karabelli, a Pénzügyi Hatóság Személyzeti Hivatalának igazgatója, illetve Lucia Fecková, a Pénzügyi Hatóság csalás elleni osztályának vezetője. Ďuriš Nicholsonová azt kérdezte tőlük, hogy hol voltak 2014 nyarán, és hogy igaz-e, hogy a Vadala családdal kirándultak.

Ma már csak Fecková dolgozik a Pénzügyi Hatóságnál, aki elismerte, hogy 2014 nyarán Olaszországban töltötte a szabadságát, ugyanakkor elmondta, hogy az utat saját maga szervezte. Elutasította, hogy a Vadala család valamely tagjával kapcsolatba került volna. Fecková meg van róla győződve, hogy a szabadságát célzottan kapcsolják össze a nyilvánosságra hozott ügyekkel, melyektől elhatárolódott.

A TASR Meager államtitkár asszonyt is megkereste Alexandra Gogován, a Pénzügyminisztérium szóvivőjén keresztül. A szóvivő elmondta, hogy Meagert személyesen kell felkeresni, mivel ő az említett időpontban nem volt a tárca képviselője, és ezáltal az említett eset a minisztériumot nem érinti.


TASR/para