Maga Antonino Vadala mutathatta be Troškovát Ficónak

Antonio Papaleo olasz oknyomozó újságíró szerint Antonino Vadala volt az, aki bemutatta Mária Troškovát Robert Fico miniszterelnöknek.

Maga Antonino Vadala mutathatta be Troškovát Ficónak
Fotó: TASR

A Lidovky.cz információi szerint az olasz újságíró az ’Ndrangheta maffiacsoport utáni nyomozás mellett csehországi és szlovákiai bűnszervezetek leleplezésében is részt vett.

„Három szemtanú is állítja, hogy maga Vadala volt az, aki Troškovát bemutatta Ficónak. A forrásaim szerint ez azután történt meg, hogy egy bizonyos Denisa bevitte Vadalát a magasabb körökbe, és bemutatta őt a Smer elnökének“

– állítja Papaleo.

Négy nappal Ján Kuciak és Martina Kušnírová megölése után a rendőrség razziát tartott Vadalánál. Az olasz újságíró szerint a rendőrségi akció nem függ össze a gyilkossággal. „Nem sokkal az eset kirobbanása előtt nemzetközi rendőrségi akciót terveztek Vadalával szemben. Nem gondolom, hogy a rendőrségnek abban a pillanatban egyértelmű bizonyítéka lett volna Vadala ellen“ – gondolja így Papaleo.

Ami magát, Vadalát illeti: az újságíró szerint Antonino édesapja, Giovanni annak a Domenico Vadalának az unokaöccse, aki a calabriai klán történelmi személyisége, valamint ismert maffiavezér.

Papaleo állítása szerint az ’Ndrangheta maffiacsoport főként nemzetközi ügyletekben utazik, melyek során kábítószerrel és fegyverrel üzletelnek.

aktuality.sk/para