Magas rangú rendőr vert össze egy férfit a rendőrkapitányságon

Az eset még 2015 nyarán történt, de az ügyben csak most indítottak eljárást.

Közhivatalnok hatalommal való visszaélésének vádjával indítottak eljárást egy rendőrségi igazgatóhelyettes ellen. A vádlott állítólag megvert egy fiatalembert, aki autólopást ment bejelenteni a rendőrségre. Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitány elítéli a történteket. A belügyminisztérium felügyelősége áttanulmányozta a 2015 nyarán történt esetet, idén december elején pedig eljárást indított az igazgatóhelyettes ellen.

Két évvel ezelőtt a nagyszombati járásbeli Jaslovské Bohunicén egy bizonyos Emil bejelentette, hogy ellopták az autóját. Ezt követően a rendőrök a kerületi rendőrkapitányságra szállították a férfit.

Az igazgatóhelyettes nem volt szolgálatban az eset idején, ám tudomást szerzett róla, hogy ki volt a bejelentő. Bevitette magát a rendőrségre, majd arra utasította az ügyeletes tisztet, hogy hagyják őt egyedül Emillel. A magas rangú rendőr ekkor elkezdte ütlegelni a fiatal férfit - állítólag azért, mert tudta, hogy az illető hazudik, az autólopással pedig biztosítási csalást akar elkövetni.

Ezt követően az igazgatóhelyettes visszahívta a rendőröket, majd ő maga lediktálta nekik az egész kihallgatást. A kárvallott semmit sem mondott, és kénytelen volt aláírni a vallomást.

A nyomozók vizsgálják, hogy az igazgatóhelyettesnek miért volt annyira fontos az ügy, hogy szabadidejében bemenjen a rendőrségre, és erőszakot alkalmazzon a bejelentő ellen.

Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitány a minap kezdett el foglalkozni az üggyel, és mélyen elítéli a történteket. „Elítélek minden törvényellenes cselekedetet. Teljesen mindegy, hogy azt egy igazgató vagy egy alacsonyabb beosztású személy követte el“ - jelentette ki Gašpar.

A rendőrség állítólag több nyomozást is folytat az ügyben.

noviny.sk/para