A Magas-Tátrába ment túrázni, bajba került a magyar turista, egy hotel alkalmazottai mentették meg

2022. november 20. - 12:22 | Régió

Segítségre szorult a hegyekben szombaton (november 19-én) este egy turista, aki a Magas-Tátrában, a Velický-vízesés feletti területen ragadt. 

A Magas-Tátrába ment túrázni, bajba került a magyar turista, egy hotel alkalmazottai mentették meg
Illusztráció (Facebook:Horská záchranná služba)

A Hegyi Mentőszolgálat (HZS) arról számolt be, hogy sötétedés után a Hotel Sliezsky Dom recepciósa értesítette őket, hogy a környéken fényeket láttak, és hangokat is hallottak. Azt azonban nem tudta megállapítani, hogy van-e ott valaki, akinek segítségre volt szüksége.

„Ezért ment el három szállodai alkalmazott ellenőrizni a helyzetet. A vízesés területén találtak egy angolul beszélő turistát, aki letért a kijelölt ösvényről, és elakadt a csúszós terepen, ahonnan nem tudott kijutni. Átfagyott, de tudott mozogni. Egy másik kollégájuk forró teával és takaróval követte őket” – írja a HZS.

Miután a turista felmelegedett, lassan elindultak vele lefelé, szembe a hegyimentőkkel. Ezután a hotelben megvizsgálták a 30 éves magyarországi férfit, majd mivel további orvosi ellátásra nem volt szüksége, terepjáróval elvitték Tatranská Lomnicára, ahonnan önállóan indult tovább.

„Köszönet a szálloda személyzetének, akik jelentős mértékben segítettek a mentésben“ – húzták alá a hegyimentők.

(čas.sk)