Magasról tesznek az intézkedésekre – a hó kicsalogatta az embereket a természetbe

2021. január 19. - 08:22 | Régió

Egész Szlovákiában szigorú intézkedések és kijárási korlátozás van érvényben, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány terjedését. Viszont ez sem gátolta meg az embereket, hogy a hétvégét a behavazott természetben töltsék. A rendőröknek volt mit csinálniuk.

Magasról tesznek az intézkedésekre – a hó kicsalogatta az embereket a természetbe
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A havas természet országszerte embereket csalogatott ki a természetbe, így volt ez a púchovhoz közeli síközpontnál is, ahol néhányan bizony megfeledkeztek a helyzet komolyságáról.

Danka Adámiková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a jelenlegi járványügyi helyzet miatt elengedhetetlen, hogy kontrollálják az intézkedések betartását, ezért a hétvége folyamán az egész Trencséni járásban ellenőrzéseket végeztek.

A szóvivő szerint összesen 158 kihágást jegyeztek fel, ebből egy esetben megszegték az orvos által előírt karantént, 45 esetben mulasztották el szájmaszk viselését, 112-ben pedig megszegték a kijárási korlátozást.

A rendőrség hét esetet a Regionális Közegészségügyi Hivatalra, kettőt pedig a járási hivatalra továbbított. A többiben vagy elég volt szóban figyelmeztetni az embereket, vagy bírságot szabtak ki.


(Čas.sk/para)