Magyar-ausztrál - Már a magyarok ellen is bizonyítana az ausztrál támadó

Tomi Juric, az ausztrál labdarúgó-válogatott világbajnoki keretének sérüléssel bajlódó támadója már a magyarok elleni, szombati barátságos találkozón bizonyítana Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak.

Magyar-ausztrál - Már a magyarok ellen is bizonyítana az ausztrál támadó
Fotó: Wikipédia

Juric térdsérülése miatt van Marwijk május végén Jamie Maclarent hívta be a keretbe a törökországi edzőtáborba. Juric még az ausztrálok legutóbbi felkészülési összecsapásán - pénteken Ausztriában győztek 4-0-ra Csehország ellen - sem tudott pályára lépni, mégis bekerült a vb-re utazó együttesbe.

A Luzern 26 éves labdarúgója elmondta: nem gondolja, hogy a budapesti mérkőzésen a kezdőcsapat tagja lesz. 

"Jó lenne ismét pályára lépni, néhány percet kapni, mielőtt a vb-re megyünk" - nyilatkozott ugyanakkor.

Hozzátette: nyilván bizalom kérdése is, hogy a kapitány a sérülése ellenére is számít rá, ő azonban reménykedik, hogy képes lesz ezt a teljesítményével meghálálni. 

"A legutóbbi edzésen már elég élesnek éreztem magam. Néhányszor a kapuba is betaláltam, ami mindig jó érzéssel tölt el" - mondta a támadó.

A szombati mérkőzéstől elsősorban nem azt várja, hogy ismét négy gólt lőjenek. 

"Ez egyik meccsen sem könnyű, az viszont nagyszerű érzés, ha az edzéseken gyakorolt elemeket a mérkőzésen is meg tudjuk valósítani" - mondta Juric.

A 34-szeres válogatott játékos 2013-ban mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben nyolcszor volt eredményes, legutóbb tavaly szeptemberben. A futballistát a negyedik világbajnokságára készülő, 38 éves Tim Cahill örökösének tekintik Ausztráliában, de a biztos kezdőcsapatba kerülésért most a csehek ellen jó formát mutató Andrew Nabbout, Matthew Leckie párossal kell felvennie a versenyt. Véleménye szerint erre csak akkor van esélye, ha teljesen felépül.

A jövő csütörtökön kezdődő oroszországi vb-n az ausztrálok a csoportkörben Dániával, Franciaországgal és Peruval találkoznak.

A magyarok elleni felkészülési mérkőzés szombaton 17.30-kor kezdődik a Groupama Arénában.

(MTI)