A Magyar Fórum alapítótagját tartóztatta le a NAKA a Szlovák Földalap korrupciós ügyében

2021. május 27. - 19:09 | Belföld

A Magyar Fórum alapítótagját is letartóztatta a rendőrség a Szlovák Földalap korábbi és jelenlegi vezetői ellen végrehajtott májusi akciójukban. Simon Zsolt elismerte, hogy Horváth Attila tagja a pártnak, de a letartóztatása részleteit ő sem ismeri.

A Magyar Fórum alapítótagját tartóztatta le a NAKA a Szlovák Földalap korrupciós ügyében
Fotó: TASR

A rendőrség május 19-én nyolc embert tartóztatott le a Földesúr és a Feudalista (Latifundista, Feudál) akciók keretében, majd hét ellen bűnvádi eljárást kezdeményezett, és kérte előzetes letartóztatásukat. Eközött a hét ember között van a pozsonyi Horváth Attila, aki a 2019-ben részt vett a Magyar Fórum megalapításában. A politikus 2016-ig a Híd tagja volt, de Sólymos László pártelnök tájékoztatása szerint akkor kilépett a pártból, és azóta nem is kerültek vele kapcsolatba.

Horváth a Magyar Fórum alapító tagja volt

Simon Zsolt pártelnök elismerte, hogy Horváth részt vett a Magyar Fórum megalapításában, de semmit sem tud a bűncselekményről, ami miatt jelenleg eljárás folyik ellene.

„Valóban egyike a párt alapítótagjainak, de nem volt tagja a párt vezető szerveinek, nem volt aktív tag” – mondta a Paraméternek Simon.

Úgy tudja, hogy papíron még ma is tagja a pártnak. „Úgy tudom, még tagként tartjuk nyilván, de az utolsó, tavalyi kongresszusunkon nem vett részt” – tájékoztatott a pártelnök.

H. Attila ügyéről Simon semmit sem tud. „Nem tudom, hogy milyen üggyel kapcsolatban tartóztatták le, majd ha elítélik, akkor tudunk fellépni ellene a párton belül” – mondta Simon.

Nyolc embert vittek be, hét van előzetes fogságban

Május 19-én a NAKA nyolc embert vitt be, de csak hét ellen tett vádemelési javaslatot (a monogramjuk a rendőrség tájékoztatása szerint: M.K, JUDr. A. Š, Ing. G. B, Ing. P. R., Mgr. A. H., JUDr. R. K., Ing. M. Š.).

A nyolcadik embert valószínűleg szabadon engedték, ő Boris Brunner, akit korábban szintén a Híddal hoztak összefüggésbe. A párt szerint azonban Brunner már nem tagja a Hídnak. „A választásokat követően tartott tisztújítások után 2021 márciusában kilépett a pártból” – tájékoztatta a Paramétert Rigó Konrád, a Híd elnökségi tagja.

- lpj -