A Magyar Fórum is megemlékezett a bársonyos forradalom évfordulójáról

2021. november 17. - 19:43 | Belföld

A Magyar Fórum a kommunizmus áldozatainak pozsonyi emlékművénél szerdán a Polgári Konzervatív Párttal együtt (OKS) emlékezett meg a bársonyos forradalom évfordulójáról. 

A Magyar Fórum is megemlékezett a bársonyos forradalom évfordulójáról
További képekért kattints!

„A bársonyos forradalom hozta el nekünk a demokráciát, a piacgazdaságot, a jogállamot, a szólásszabadságot és kitárta az önmegvalósítás lehetőségeit. Ennek köszönhetően válhattunk a fejlett európai országok klubjának részévé. Országunk nyugati és európai orientációja, a korrupciómentes jogállam, ahol a jog és igazság tényleg mindenkire egyformán vonatkozik, továbbra is olyan értékek, amelyekért minden nap küzdenünk kell” – nyilatkozta Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke.

Simon szerint 1989. november 17-ének üzenete a Magyar Fórum számára az, hogy érdeklődni kell a közügyek iránt és őrködni kell az értékek fölött, amelyeket 32 évvel ezelőtt kiharcoltunk. Hozzátette: az igazságnak és a szeretetnek ma is győzedelmeskednie kell a hazugság és a gyűlölet felett, és továbbra is érvényes, hogy a tisztesség nem eladó és nem lehet alku tárgya.


(-)