A magyar kormány elmondta, szerinte hány fokra kell fűteni télen a tantermeket az iskolában

2022. augusztus 16. - 10:07 | Külföld

"Amennyiben a tantermekben, csoportszobákban a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot télen, nem szükséges további fűtést biztosítani" - írta Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár, mikor rákérdeztek, hogy mennyi lenne az ideális hőmérséklet az iskolákban.

A magyar kormány elmondta, szerinte hány fokra kell fűteni télen a tantermeket az iskolában
Fotó: TASR/AP

Azt követően keresték meg a köznevelésért is felelős Belügyminisztériumot, miután kiderült: a minisztérium egy olyan levelet juttatott el a tankerületekhez, melyben az állt, hogy az iskoláknak haladéktalanul fel kell mérniük azt, hogyan lehetne mihamarabb átállni gáztüzelésről fatüzelésre kályhák beszerzésével.

A kérdés arra vonatkozott, hogy milyen mértékben kell a jogszabályban előírt minimális szint – azaz 20 fok – fölé fűteni a tantermeket. A helyettes államtitkár szerint semennyivel,

a 20 Celsius-fokos hőmérséklet "kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani."

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének egyik vezetőjét, cinikusnak és rosszindulatúnak nevezte Kisfaludy közleményét. Szerinte biztos, hogy télen több oktatási intézmény online oktatásra állhat át, ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akarnak spórolni.


(24.hu)