Magyar megszállók tesztelték az embereket Komáromban, a parlament koronavírusa ezt terjeszti

Sidó Árpád | 2020. november 1. - 19:28 | Vélemény

Egy egészen sikeres országos tesztelésen vagyunk túl, ezt a diadalt még az enyhén szkeptikus államfő is elismerte. De volt olyan politikus, aki bepánikolt a külföldről érkező segítség láttán. 

Magyar megszállók tesztelték az embereket Komáromban, a parlament koronavírusa ezt terjeszti
Fotó: RTVS

Lehet - és kell is- arról vitatkozni, mennyi értelme van egy korántsem 100 százalékos pontosságú teszt érdekében belepiszkálni milliónyi orrlikba, de majd az elkövetkező hetekben ennek a hatékonyságáról sokkal többet tudunk meg. Az biztos, egyre több páciens került a kórházakba az utóbbi hetekben, és egyre inkább leterhelt az ország egészségügyi ellátórendszere. Azt is tudjuk, nem engedhetjük meg magunknak a ramaty cseh forgatókönyvet, mert mindössze pár hétre vagyunk attól, hogy összeomoljon az ország egészségügyi ellátása, tehát valamit lépni kellett.

Így aztán a szlovák kormány döntött, és mindenkit táncba vitt a hétvégén. És a tömeges tesztelés sikeressége érdekében még a szomszédos Ausztriából és Magyarországról is érkezett segítség. Míg Bécs katonaorvosokat küldött, Budapest javarészt orvostanhallgatókat, akik főként Komáromban léptek a tettek mezejére.

Erre reagált a Smer észlénye, a ficóista neomarxista troll, aki megkongatta a vészharangot, mert a kákán is csomót keresve úgy találta, idegen csapatok képviselői vonultak be Szlovákiába, ami felháborító. A szlovák törvényhozás koronavírusa, az izolálásra méltó Ľuboš Blaha úgy találta, azonnal rendőrt kell hívni, ha valaki felfigyel arra, hogy a törletet vevő szaki németül vagy magyarul beszél, hiszen ők egy idegen ország katonái. A politikai szörnyszülött azt vallja, a szomszédos országból érkezett egészségügyisek nem mások, mint megszállók, ezért haladéktalanul lépni kell. A nemzet zsarujai azonnal intézkedjenek!

Igor Matovič kormányfő - a rendőrök "főnökével", a belügyminiszterrel karöltve - persze nem sokat törődött a megszállott smeres hötyögésével, és ahogy az dukál, szépen megköszönte a magyarországi támogatást.

Blaha műbalhés baromkodása nem teljesen haszontalan. Arra tökéletesen megfelel, hogy az ember még inkább tudatosíthassa, bár lehet a mostani miniszterelnököt - és a négypárti koalíciót - szapulni, mert olyan, amilyen, eszünkbe ne jusson visszasírni az ilyen legalja Fico-féléket, legfeljebb csak akkor, ha úrrá lesz rajtunk az öngyilkossági hajlam. A koronavírust is igenlő fajta.