Magyar-montenegrói - Fiola hét-tíz nap múlva térhet vissza, Varga Barnabás még idén játszana

2023. november 19. - 16:48 | Sport

Fiola Attila 7-10 nap múlva térhet vissza, Varga Barnabás pedig még az idén pályára lépne a magyar labdarúgó-válogatott sérültjei közül.

Magyar-montenegrói - Fiola hét-tíz nap múlva térhet vissza, Varga Barnabás még idén játszana
MTI-felvétel

Az Európa-bajnoki selejtezősorozatot lezáró, vasárnapi, montenegróiak elleni találkozót megelőző pódiumbeszélgetésen a Fehérvár FC védője, Fiola felidézte: márciusban térdműtéten esett át, majd a litvánok ellen megsérült. Elárulta: hétfőn a rehabilitációs edzőjével már pályán lesz.

"Most már nincs hova sietnem" - fogalmazott, megemlítve, hogy idén még négy forduló van hátra a bajnokságból a székesfehérvári együttesnek. - "A felkészülésnél legyek rendbe, csináljak egy jó felkészülést, aztán készülünk a következő évre."

Fiola visszaemlékezve azt mondta, a 2000-es kontinensviadalt tv-n nézve tűzte ki célként az Eb-részvételt.

"Huszonnégy évvel később reméljük megadatik, hogy három Európa-bajnokságon részt tudok venni, ez leírhatatlan érzés egy ezernégy-ezerötszáz fős kis faluból elindulva" - fogalmazott kissé elérzékenyülve Fiola.

A válogatott keretébe először márciusban bekerült Varga saját bevallása szerint korábban nem tudta volna elképzelni, hogy egyszer majd kontinensviadalra készülhet.

"Az én utam nem mindennapi" - szögezte le a Ferencváros támadója, hozzáfűzve: évről évre tudott szintet lépni.

"Hála Istennek most már itt ülök, nyáron meg mehetünk az Eb-re" - mondta, hozzátéve: gyerekként mindenki arról álmodik, hogy ilyen világeseményeken vehessen részt. Bízik benne, hogy még az idén újra pályára léphet, az orvosok hat-nyolc hetet mondtak neki előzetesen, most jár ötnél, így még ebben a naptári évben segítene klubcsapatán.

MTI