Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Magyar nyelven elérhető weboldal segíti a külföldön élő szlovákiai magyarokat a szavazásban

Összefogás létrehozott egy magyar nyelven elérhető weboldalt szavazz.sk címen, amely pár egyszerű lépésben lehetővé teszi a külföldről történő szavazást a közelgő parlamenti választásokon. Ez az első ilyen jellegű szlovákiai magyar applikáció.

Magyar nyelven elérhető weboldal segíti a külföldön élő szlovákiai magyarokat a szavazásban

„Tudatosítjuk, hogy Szlovákiának változásra van szüksége. Ebbe a változásba annak a 30-50 ezer szlovákiai magyarnak is beleszólása kell, hogy legyen, akik külföldön élnek vagy dolgoznak. Minden külföldön élő magyart arra szeretnénk bíztatni, hogy éljen demokratikus jogával, és szavazzon a jövő évi választáson” – mondta Zachar Pál, az Összefogás (MKÖ) digitalizációról szóló programjának vezetője.

A szavazz.sk oldalon alig három perc alatt tudjuk igényelni a postai úton történő szavazást, illetve lehetőség van szavazói igazolvány kérvényezésére azok számára, akik lakóhelyüktől távol tartózkodnak az országban.

A weboldal nem tárol semmilyen adatot, sőt a folyamat során lehetőség van az internet kikapcsolására is, „offline” kitöltve a dokumentumokat.


(para)